Wakacje to czas, w którym nawet osoby nieprzepadające za konserwami, często się do nich jednak przekonują. Wyjazdy na łono przyrody czy biwaki nie obejdą się bez puszek z wędlinami. Konserwy mięsne, produkowane są od dawien dawna, technologia cały czas idzie do przodu, ale pomimo tego warto mieć na względzie, jak rozpoznać najlepszej jakości konserwę, która się nie zepsuje, a jej zawartość nam nie zaszkodzi.
Mięso z puszki — najważniejszy jest skład
Konserwy z mięsem są produktem spożywczym sprawdzającym się jako szybki posiłek. Skracają zdecydowanie czas przygotowania większego dania. Co ważne, mięso przechowywane w taki sposób nie traci wcale wartości odżywczych i świeżości. Proces ogrzewania czy sterylizacji pod odpowiednio wysoką temperaturą, nie ma negatywnego wpływu na obecność węglowodanów, tłuszczów czy białka. Zupełnie przeciwnie, w niektórych sytuacjach konserwowanie może wzbogacić mięso.
Konserwy bez wypełniaczy i konserwantów, które oferuje nasz sklep rybny to znacznie lepsze rozwiązanie aniżeli tańsze odmiany wzbudzające przerażenie wśród dietetyków. Kupując nasze puszkowane mięso, można być pewnym jego składu na etykiecie. Główny składnik stanowi zawsze większość procentową, reszta składników to substancje konserwujące, które chronią zawartość przed zepsuciem. W naszych konserwach dominuje mięso, co jest ważną informacją dla osób dbających o swoje samopoczucie i zdrowie.
Ilość składników odżywczych w puszkach mięsnych
Jedną z największych obaw, jakie wzbudzają konserwy mięsne, jest ich jakość. Sporo osób uważa, iż takie potrawy nie mają tyle wartości odżywczych, co dania mrożone i świeże. Jednakże w przypadku naszych konserw jest to mit. Większość składników obecnych w oferowanych przez nas produktach, pozostaje na takim samym poziomie po procesie puszkowania. Poza tym takie pakowanie nie ma także wpływu na białko, węglowodany czy tłuszcze, co jest szczególnie istotne w wypadku dań mięsnych.
Witaminy oraz minerały, które rozpuszczają się w tłuszczach (przykładowo A, D, E, K), także zostają w pełni zachowane w naszych konserwach mięsnych. Biorąc pod uwagę, iż konserwowanie nierzadko związane jest z użyciem wysokiej temperatury, w procesie uszkodzeniu mogą ulec witaminy B oraz C. Mięso w puszce stanowić może znakomite źródło minerałów i witamin istotnych w diecie.
W ofercie naszego sklepu znajdują się różne konserwy mięsne. Wszystkie przygotowane są z dbałością o najwyższą jakość, nie też zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów.
0 komentarzy