Nawet dobrej jakości konserwa mięsna wydaje Ci się typowym dodatkiem do kanapek? Zdziwisz się zatem prawdopodobnie, jak wiele ciekawych i pysznych dań można z niej przygotować. W naszym sklepie internetowym znajdziesz wiele ciekawych konserw, z których przygotujesz interesujące dania. Poniżej przedstawiamy kilka smacznych i szybkich w przygotowaniu propozycji.
Klopsiki z konserwy mięsnej
Mięso w puszce wykorzystać możesz chociażby do przygotowania prostych, ale za to bardzo apetycznych klopsików. Wystarczy Ci do tego zwykła konserwa turystyczna, choć w naszej ofercie znajdziesz oczywiście bardziej wyszukane propozycje.
Konserwę zmiel (na przykład w rozdrabniaczu) i dodaj do niej drobno posiekaną cebulę i paprykę. Jeszcze raz wszystko zmiel, a następnie przełóż do miski. Wbij jajko i dodaj bułkę tartą, a następnie dopraw do smaku ulubionymi przyprawami. Uformuj w dłoniach klopsiki z przygotowanej masy i smaż na dobrej jakości oleju, na złoty kolor.
Klopsiki te okażą się wyjątkowo pyszne, a konserwa jeszcze nie raz zaskoczy Cię kuchennymi walorami!
Makaron z konserwą
Pomysł na szybki i pyszny obiad dla całej rodziny? Makaron z konserwą! Wykorzystać możesz dowolny rodzaj makaronu, choć szczególnie polecamy te drobne odmiany. Zaskoczy Cię nie tylko smak, ale i bardzo niska cena!
Jeśli mięsna konserwa posiada tłuszcz, możesz zebrać go i podsmażyć na nim cebulkę. Samą konserwę zaś drobno posiekaj i zagotuj w niewielkiej ilości bulionu. Dopraw ulubionymi przyprawami — jeśli podsmażyłeś cebulkę, możesz ją teraz wrzucić. Zagęść, na przykład śmietaną. Uzyskasz pyszny i esencjonalny sos, który świetnie skomponuje się z makaronem.
Danie możesz podać na przykład z surówką — szczególnie dobrze komponuje się z kiszoną kapustą.
Ziemniaczki z konserwą
Niemniej smaczną alternatywą dla makaronu są ziemniaczki z konserwą. Nasz sklep online oferuje Ci szeroki wybór konserw — zamiast wersji podstawowej, czyli konserwy turystycznej możesz więc wybrać jakiś bardziej wyszukany produkt.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na solidnej ilości dobrze rozgrzanego oleju. Na drugiej patelni podsmaż cebulkę, a po chwili dodaj odrobinę rozgniecionego czosnku. Po zeszkleniu się cebulki wrzuć na patelnię konserwę mięsną i porządnie ją rozdrobnij. Smaż przez około 10 minut, w między czasie dopraw do smaku. Gdy ziemniaki nieco zmiękną, przełóż do nich zawartość drugiej patelni. Porządnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, do całkowitej miękkości ziemniaków.
Z pewnością przyznasz, że ta szybka i niedroga potrawa jest naprawdę pyszna! Podawaj gorącą, bezpośrednio po przygotowaniu, w towarzystwie np. ogóreczka kiszonego. ,
0 komentarzy