Ryby i owoce morza są bez wątpienia doskonałym źródłem cennych substancji odżywczych, w tym wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Spożywanie ryb i owoców morza w znacznej mierze przyczyniać może się do zachowania zdrowia, zdrowej sylwetki i świetnego samopoczucia. Obniża poziom cholesterolu, wspomaga układ krążenia, w tym obniża ciśnienie krwi, działa korzystnie na układ nerwowy, stan skóry, włosów i paznokci. To właśnie dają Nam świeżo łowione przez nasze kutry ryby prosto z Bałtyku oraz przygotowywane przez Nas przetwory rybne.
ŚLEDŹ KRÓLEM BAŁTYKU I POLSKICH STOŁÓW
Niewątpliwie najlepsze produkty, to produkty świeże, zerwane prosto z pola warzywa i owoce, czy też dopiero co odłowione ryby. Takie też są Nasze śledzie norweskie i szwedzkie- prosto z Naszego Bałtyku trafiają na Nasze kutry, z których natychmiast trafiają do specjalnych chłodni, Naszego sklepu rybnego i prosto do Klientów. Czy warto szukać dalej? Czegoś bardziej orientalnego, co musi przebyć długą drogę, aby trafić na Nasz stół, po drodze tracąc cenne wartości odżywcze, witaminy i minerały?
Zdecydowanie nie. Śledzie bałtyckie szwedzkie oraz śledzie bałtyckie norweskie, niezależnie od sposobu ich przyrządzenia posiadają w sobie bogactwo cennych składników odżywczych. Oprócz sporej ilości dobrej jakości białka i kwasów tłuszczowych omega‑3, dostarczają organizmowi fosforu, miedzi, cynku , duża dawkę witaminy B12. Łowione przez Nas śledzie wolne są od toksyn i metali ciężkich, przechowywane w optymalnych warunkach w czasie transportu i w Naszym sklepie rybnym, zachowują wszystkie walory smakowe i aromatyczne.
JAKIEGO ŚLEDZIA WYBRAĆ?
W naszej ofercie znaleźć można szeroką gamę produktów ze śledzia. Śledzie w śmietanie, w oleju czy w solance znane są Nam wszystkim. Dawne nowości na Naszych stołach, jak śledzie po cygańsku- stały się powszechnie znane. Dlatego też proponujemy nowe odkrycie– fermentowane ryby- czyli kiszone śledzie szwedkie, pochodzącego z tradycyjnej kuchni Szwedów.
KISZONKI – CZY RYBA MOŻE BYĆ KISZONA?
Do niedawna w Naszych domowych spiżarniach królowały kiszona kapusta biała lub czerwona czy kiszone ogórki. Jednak poznawszy zalety kiszenia, wartości prozdrowotne tych przetworów, dziś praktycznie wszystkie warzywa i owoce kiszone są na potęgę. Produkty ukiszone posiadają zdecydowanie więcej składników mineralnych i witamin, dodatkowo sam proces kiszenia powoduje powstanie przyjaznych dla naszej flory jelitowej i odporności bakterii probiotycznych. Czy śledzie można również poddać temu procesowi?
Tak. Śledzie doskonale poddają się procesowi kiszenia, co więcej- stanowią tradycyjne danie kuchni szwedzkiej. Szwedzkie śledzie kiszone, jak twierdzą sami mieszkańcy Szwecji, pasują do wszystkiego, jadane są jako przekąska lub jako dodatek. Kupić można je tam praktycznie w każdym sklepie. Posiadają specyficzny smak i intensywny aromat, konsystencją przypominają serek topiony.
Śledzie kiszone dostępne są również w Naszym sklepie rybnym online- specjalnie dla Państwa podjęliśmy się ich importu, aby mogli Państwo poznać ten nowy produkt, pełen cennych wartości odżywczych.
0 komentarzy